5 typen haagplanten die niet misstaan in jouw tuin

Wil jij meer groen toevoegen aan jouw achtertuin, zijtuin of voortuin? Dit kun je heel goed doen met een haag. In plaats van een schutting staat een haag een stuk zachter en vriendelijker in de tuin en daarnaast voeg je direct echte groen toe aan je omgeving. Maar welke haag kies je dan? Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten en allemaal hebben ze specifieke eigenschappen. Wij zetten er alvast vijf voor je op een rijtje, zodat je direct een keuze kunt maken via haag-planten.nl.

De ilex haag

De ilex haag komt het meest voor in tuinen, want het is een prachtige haagplant die erg vormvast is en bovendien geen last heeft van de buxus rups. Je kunt deze overal plaatsen en in bijna elke vorm snoeien. Dat maakt deze haag erg speels en zo past deze echt in elke tuin. Je hoeft je geen zorgen te maken om de koude wintermaanden, want daar heeft de ilex helemaal geen last van.

Ilex haagplant

Taxushaag

De taxushaag is ideaal als je van een winterse sfeer houdt, want deze behoort namelijk tot de coniferen. Ben jij het type dat de kerstboom altijd zo lang mogelijk in huis wil houden vanwege de mooie naalden en de heerlijke geur? Dan is deze haag zeker wat voor jou! Deze haag is ontzettend sterk en kan de rest van je leven mee. Zeker als jij houdt van het idee om je in een winters kerstbos te omringen, dan is deze variant zeer geschikt.

Ligusterhaag

De ligusterhaag is een type haag dat vaak in steden wordt geplant. Dit gebeurt om een bepaalde reden, namelijk dat dit type haag goed tegen vervuiling en uitstootgassen kan en dat deze op bijna elk type bodem kan groeien. Een ontzettend krachtige variant dus en een zeer veilige keuze. Zo weet je in ieder geval zeker dat deze tegen een stootje kan.

Japanse hulst

De Japanse hulst de laatste tijd erg populair geworden, voornamelijk als alternatief op de buxushaag. Deze heeft kleine blaadjes en groeit erg compact. Deze haag is winterhard en blijft dus mooi groen, alleen groeit deze variant niet zo snel als andere hagen. Daarom is deze perfect als je een lage haag wilt houden.

Hedera haag

De hederahaag is een klimopplant welke ideaal is als je deze tegen een schutting aan wilt laten groeien. Zo kun je optimale privacy creëren en daarbij ook nog van wat groen genieten. Deze blijft namelijk het hele jaar groen, dus grauwe dagen met een droge tuin zitten er niet meer tussen!

 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.