Zo zorg je dat je keuken een geheel is met je tuin!

Tijdens het ontwerpen van een nieuwe keuken, komen er een hoop zaken aan bod waar je een keuze in moet maken. Misschien denk je dan als eerste aan de verhoudingen in de ruimte. Je bent maar al te druk in de weer met het opmeten van de ruimte én bepaalt wat de beste opstelling is. Maar heb je er ook al eens een keer over nagedacht of het ontwerp van de keuken in balans is met de tuin? Op het moment dat de keuken grenst aan de tuin, is dit ook een erg belangrijk detail om op te letten. Hoe je dat het beste aan kunt pakken, lees je in dit blog.

Kies voor tegels in hetzelfde formaat als de tuintegels

De tuin zijn we vandaag de dag als het verlengstuk van de woning gaan zien. Het is dan wel zo leuk om te weten dat je de keuken en de tuin net even wat meer met elkaar in verbinding kunt zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tegels in dezelfde stijl uit te zoeken. Denk daarbij aan een klassieke vierkante lichtgrijze tegel. Of je gaat voor een trendy en kleurrijke Portugese tegel. Je merkt dan al snel dat je voor veel meer eenheid zorgt. Doe online alvast wat keukeninspiratie op, zodat je tijdens het ontwerpen van de keuken een erg gerichte keuze kunt maken.

Maak gebruik van hetzelfde soort kleurenpalet in de tuin en in huis

Maar ga daarnaast ook slim om met het kleurgebruik bij jou in de keuken en de tuin. Door een specifiek kleurenpalet terug te laten komen in de ruimte binnen en buiten, trek je beiden ook veel beter samen tot één geheel. Match de kleur van de plantenbakken bijvoorbeeld met de kleur van de bloempotten en laat hetzelfde vloerkleed terugkomen bij de eettafel en onder de overkapping. Met slechts een paar kleine accenten kun je dus al erg veel verschil maken. 

Heb je al nagedacht over het gebruik van de materialen in de tuin en de keuken?

Een ander belangrijk punt van aandacht, is de materialen die je terug laat komen in de tuin en de keuken. Misschien ga je graag voor een industriële stijl met accenten van staal. Of je gaat liever voor een Wabi Sabi stijl en je laat daardoor accenten van hout terugkomen. Al met al is er voor iedere denkbare woonstijl een gepast aanbod aan materialen te vinden. Kom daarom nu alvast wat meer te weten over alle mogelijke stijlen die je binnen en buiten terug kunt laten komen.

Plant fijne groenten en kruiden voor gebruik in de keuken 

Niets is er zo leuk als het kweken van je eigen groenten en kruiden. Naast dat je erg goed leert te werken met producten van het seizoen, kun je ook weer op een erg leuke manier de tuin met de keuken combineren. En bestaat je huishouden uit opgroeiende kinderen? Dan is dit ook nog eens een erg leerzame activiteit.

In een keukenwinkel krijg je een erg goed beeld van alle opties die er zijn 

Kom je graag te weten uit welke materialen je kunt kiezen voor de keuken? Of wat voor soort opstellingen er allemaal mogelijk zijn tijdens een keuken kopen? Plan dan op korte termijn een keer een bezoek aan een keukenwinkel. Een specialist staat graag voor je klaar en neemt alle beschikbare opties uitvoerig met je door. Ook kun je meteen vertrouwen op advies op maat en je ontvangt handige tips over hoe je de keuken een geheel laat zijn met je tuin. Wel zo fijn om te weten, toch?

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.