Zo bescherm jij jouw tuinmeubelen tegen vorst

We zijn over de helft van de winter, maar dat betekent niet dat het niet meer kan gaan vriezen. Vorst is op allerlei manieren enorm leuk. Zo geeft het mooie landschappen en kun je uiteindelijk misschien wel gaan schaatsen. Maar, vorst is daarentegen niet erg goed voor je tuin en de meubels die je hier in hebt staan. In dit artikel geven wij jou daarom ook tips voor hoe jij jouw tuinmeubelen het beste tegen de vorst kunt beschermen.

Verhuis de meubelen naar binnen

De eerste tip is een logische. Wanneer de temperaturen dalen, kun je het beste jouw tuinmeubelen tijdelijk naar binnen verplaatsen. Hier kun je natuurlijk je schuur voor gebruiken. Ook kun je kleinere meubels wellicht wel tijdelijk bij jou op zolder stallen. Dit is eigenlijk de allerbeste manier waarop jij jouw meubels tegen schade door vorst kunt beschermen.

Loungebankje

Bedek de meubelen

Niet iedereen heeft echter een schuur of voldoende ruimte beschikbaar om grote meubelen zoals je loungeset ergens binnen te stallen. Een andere oplossing is dan om je meubels te bedekken. Hier kun je weersbestendige zeilen voor gebruiken. Zorg ervoor dat je een zeil koopt die speciaal gemaakt is voor in de tuin, en die dik genoeg is zodat deze jouw meubels goed kan beschermen.

Breng bescherming aan

Verder, voordat je je meubels naar binnen verhuist of bedekt met een speciaal zeil, kun je nog speciale bescherming op de meubels aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld een speciale silicone spray of olie voor je loungeset balkon kopen. Deze producten trekken in het hout, en voorkomen zo dat het hout uit zal drogen door de lage temperaturen, en hierdoor beschadigd raken en lelijk worden.

Maak een overkapping

Ook wanneer je geen ruimte hebt voor je meubelen in een schuur, kun je ook een overkapt gedeelte in je tuin maken. Denk daarbij aan een overdekte patio, een tuinpaviljoen of bijvoorbeeld een glazen huis in je tuin. Hier kun je jouw meubels tijdelijk in opbergen, terwijl je deze in de zomer weer gebruikt voor andere doeleinden.

Zoek een zonnig plekje

De laatste tip die we voor je hebben, is om je tuinmeubelen te verschuiven naar een plekje waar de zon schijnt. Ook in de winter zal dit deel van je tuin toch net iets minder koud worden, waardoor je je meubels hier beter kunt opbergen.

Ook zonder een garage kun jij jouw meubels goed beschermen tegen de kou. Met een zeil en een speciale spray kom je al een heel stuk verder. Schuif je bedekte meubels naar een hoekje waar de zon veel schijnt. Zo kun je jouw meubels langer mooi houden.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.