Water in de tuin

Met water in de tuin brengt u leven in de tuin. Het zorgt niet alleen voor een leuk uitzicht als u de tuin inkijkt, u helpt er de natuur soms ook een handje mee. Wat is er nu ontspannender dan het geluid van stromend water terwijl u in de tuin van het weer geniet? Water in de tuin komt voor in verschillende vormen. Bent u benieuwd hoe u water in de tuin kunt toepassen? Lees dan snel verder!

Drie vormen van water in de tuin

Zoals hierboven vernoemd bestaan er veel verschillende vormen van water in de tuin. Welke u hiervan kiest is onder meer afhankelijk van de sfeer die u in de tuin wilt creëren en de mogelijkheden die uw tuin biedt. Drie van de meest voorkomende vormen van water in de tuin zijn:

  • De vijver;
  • De fontein;
  • De waterschaal.

Fontein

Decoratie voor vijver, fontein en waterschaal

Voor een sprankelend uiterlijk is het een leuk idee om decoratie toe te voegen aan het water in uw tuin. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuk beeldje op de rand van de waterschaal te zetten of de fontein te decoreren met lichten en stenen. Bij een vijver kunt u al helemaal los gaan, met bijvoorbeeld vissen, waterplanten en grondbedekking, zoals bijvoorbeeld lavasteen. Bij vijvers kunt u qua decoratie echt alle kanten op, al is het wel zaak hierbij rekening te houden met het soort vijver dat u in de tuin heeft. Afhankelijk van het soort water in de tuin kunt u deze dus decoreren om het uiterlijk van de waterpartij nog meer te laten stralen!

Water in de tuin onderhouden

Wanneer u eenmaal hebt gekozen voor water in de tuin is het belangrijk om dit goed te onderhouden. Hierdoor blijft het water fris en voorkomt u vorming van bacteriën en stank. Over het algemeen geldt dat water niet te lang stil mag staan en dus op een manier moet stromen of bewegen. Vooral in een vijver kan dit een probleem zijn. De makkelijkste manier om het water in een vijver te laten stromen is door gebruik te maken van een vijverpomp. Omdat het hele principe van een fontein is gebaseerd op stromend water zit de fonteinpomp in de meeste gevallen hierbij al ingebouwd. Bij een waterschaal of vogelbadje is het stromen van het water minder een probleem, al kunt u er natuurlijk wel voor kiezen het water eens in de zoveel tijd te verversen. Bent u benieuwd naar alle opties voor water in de tuin? Neem contact op met een vijverspecialist bij u in de buurt!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.