Waarom moet je planten hebben in je gameroom?

Een gamekamer is vaak donker en hoe vaak gaat er nou eigenlijk een raam open? Planten in je gameroom hebben is ideaal voor een verfrissende kamer. Dit is niet alleen goed voor je, maar helpt ook bij het beter concentreren op het gamen. Het maakt niet uit of je in het bingo online casino gaat spelen, je Playstation erbij pakt of een ander console. Voeg eerst wat planten toe! Lees hier waarom.

Minder stress

Sommige videogames kunnen voor behoorlijk wat stress zorgen. Denk aan schiet- en actiespellen. Planten zijn dé manier om tot rust te komen. De groene kleuren van de planten zijn rustgevend. Onderzoek wijst zelfs uit dat mensen die in een groene ruimte zijn een lagere bloeddruk hebben. Dit leidt tot meer ontspanning en je vrolijker voelen.

Heb je een spelletje verloren? Laat je humeur niet verpesten. Onderzoek heeft aangetoond dat planten kunnen helpen bij het tegengaan van depressies. Ze zouden voor een betere gemoedstand zorgen en dus voor een beter humeur, positieve energie en een hoger geluksgevoel zorgen. Wonderbaarlijk wat planten allemaal kunnen doen. Een must have voor in de gamekamer.

plants in gameroom

Schone lucht in huis

Planten breken allerlei stofdeeltjes en schadelijke stoffen af. Ze verminderen koolstofdioxide en zetten dit heel knap om in zuurstof. De combinatie met een goede luchtvochtigheid zorgt voor de perfecte lucht in je huis. De beste planten voor luchtzuivering? De Epipremnum en Spathiphyllum. Dit heeft een studie van NASA uitgewezen.

Daarnaast helpen de planten hiermee ook om de kans op verkoudheid en een verstopte neus met 30% te verminderen. Dit komt ook door het uitfilteren van de stofdeeltjes en het verhogen van de luchtvochtigheid. Ideaal als je tijdens het gamen een grote teug frisse lucht kan inademen.

Sigarettenrook en allergieën

Roken is natuurlijk erg slecht voor je. Ook het bekende ‘mee roken’ brengt de nodige schade aan. Planten nemen deze schadelijke deeltjes op. De Lepelplant kan helpen met het zuiveren van de lucht. Natuurlijk is het beter om niet te roken en al helemaal niet binnen.

Verder helpen planten bij het voorkomen van allergieën. Vooral kinderen die vanaf jongs af aan met planten zijn opgegroeid hebben minder last van allergieën.

Minder hoofdpijn en betere concentratie

Lang naar een beeldscherm staren kan voor hoofdpijn zorgen. Wederom de luchtzuiverende eigenschappen van planten helpen bij het tegengaan van hoofdpijn. De trichloorethyleen en formaldehyde die uit de lucht wordt gehaald is de truc. Vooral formaldehyde zorgt voor hoofdpijn.

We zeggen het al eerder, maar planten zorgen voor een betere concentratie. De schone lucht en het vrolijke gevoel zijn hier sleutelelementen in. Het kijken naar de natuur zou een herstellende werking hebben. Een manier om je ‘aandachtsspier’ op te laden.

Een goede nachtrust

Urenlang achter elkaar gegamed? Dan is het tijd om te slapen. Als je moeite hebt met in slaap vallen of als je vaak wakker ligt ’s nachts, dan zijn luchtzuiverende planten ideaal. De planten zorgen ervoor dat er meer zuurstof is in je kamer. De planten zorgen ook voor een rustgevende uitstraling wat helpt bij beter slapen.  

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.