Tuinhuis verbouwen in een extra badkamer

Misschien heb je een tuinhuis in de achtertuin staan die op dit moment vol ligt met spullen die voor een groot deel naar het grofvuil kunnen. Wist je dat je het tuinhuis ook voor een heel ander doel kunt gebruiken? Zo is het ook mogelijk om het tuinhuis om te bouwen tot een extra badkamer voor de woning. Dit kan als reden zijn dat het gezin uit een groot aantal leden bestaat en er 's ochtends of 's avonds vaak niet genoeg plek is in de badkamer. Om frustratie te voorkomen is het verbouwen van het tuinhuis naar een extra badkamer een prima oplossing voor dit probleem. In dit artikel lees je waar je eventueel allemaal aan moet denken voordat de badkamer functioneel gebruikt kan worden.

Badkamer

Belangrijke aanpassing aan het tuinhuis

Voordat er een badkamer aangelegd kan worden in het tuinhuis, moet er gedacht worden aan een aantal belangrijke aanpassingen. Zo moet de waterleiding worden doorgetrokken vanuit het woonhuis, naar de nieuwe badkamer. Ook de afvoer van het water moet gekoppeld worden aan de afvoer van het woonhuis. Op deze manier kan het water van een douche, toilet of wasbak gemakkelijk afgevoerd worden. Niet onbelangrijk is de aanleg van diverse stroompunten, zodat verlichting in de badkamer geïnstalleerd kan worden. Zijn de bovenstaande actiepunten voldaan? Dan kan de bouw van de badkamer beginnen.

Indeling van de badkamer

De indeling van de badkamer is sterk afhankelijk van de grote van het tuinhuis. Bij een groot tuinhuis kan er gekozen worden voor een ruime douche en vrijstaand bad. Ook zouden ruime wasbakken en apart toilet geïnstalleerd kunnen worden.

Is deze ruimte er nu niet? Dan zal er een logische indeling gemaakt moeten worden. Ga daarom eerst na wat echt belangrijk is een badkamer. Zo kan er gekozen worden om enkel een douche te installeren, waarbij het bad achterwege wordt gelaten. Of de keuze voor een bad in combinatie met douche kan gemonteerd worden, om in beide opties te voorzien.

Door daarnaast een kleine wasbak te monteren met een toilet in de hoek, wordt de ruimte van de badkamer optimaal benut. Op deze manier staan alle attributen die onderdeel zijn van een badkamer in de extra badkamer in het tuinhuis.

 

Door een extra badkamer aan te leggen in het tuinhuis, heeft iedereen de ruimte en tijd om zichzelf 's ochtends of 's avonds klaar te maken voor de dag. Op deze manier ontstaat er ook geen frustratie en is iedereen in staat om zijn of haar ding te doen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.