Tips om te ontspannen in je achtertuin

Dit jaar niet op verre reis, maar toch behoefte aan rust, ontspanning en luxe? Geen zorgen, ook in eigen land kun je helemaal zen worden. Hier heb je geen luxueuze spa in Bali voor nodig, dit kan gewoon in je eigen achtertuin. En hiervoor hoef je echt niet gek te doen. Met wat kleine verandering en de juiste meubels en wat kleine details, maak jij van jouw tuin de meest ontspannen plek ter wereld. Lees snel verder en kom tot rust! 

Tover je tuin om in een strand met een lekkere loungeplek

Ontspannen begint met comfort, zonder een lekker plekje om te zitten kun je niet tot rust  komen. Je gaat natuurlijk niet in een hoekje staan lezen. Een stoel, hangmat of bank is een ideale plek om uit te rusten in je tuin. Maar op een relaxfauteuil kun je echt ontspannen. Heerlijk languit in het zonnetje of lekker onder de parasol, met een boekje en een drankje erbij. Kies voor kwalitatieve meubels die lekker zitten en denk ook na over welke sfeer je wil creëren in je zithoek. Zorg dat je voldoende plek hebt, zodat je lekker samen met het gezin tot rust kan komen. 

Tip! Pure natuur om tot rust te komen

Niets brengt zoveel rust en ontspanning als de natuur. Door natuurlijke elementen in je tuin te brengen, garandeer je dat je tuin een plek wordt om even helemaal af te schakelen van alle stress van je werk, je school of het huishouden. De geuren van planten zoals lavendel of rozemarijn dragen bij aan een ontspannen sfeer. Als je deze geuren combineert met het geluid van een vijver of stromend water, wordt je beslist helemaal zen. Bij natuur horen ook bloemetjes en bijtjes. Een vogelbadje is ook een leuke toevoeging, met wat vogelvoer erbij wordt jouw tuin een echt paradijs voor vogels. Het gefluit en gefladder van deze leuke vogeltjes zorgt gegarandeerd voor rust en ontspanning in je leven. 

Een beetje kleur voor wat leven in de brouwerij 

In huis ben je misschien twijfelachtig over het gebruik van felle kleuren, maar in de tuin kan dit net leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens, een gekleurde muur of kleurrijke bloemen of schilderijtjes. Als je echt durft kun je ook kiezen voor gekleurde tuinmeubels.  Bij meubelzorg vind je prachtige meubels in leuke kleurtjes. Door gebruik te maken van wat kleur in je tuin, kun je je tuin omtoveren tot een kleurrijke vakantiebestemming zoals Santorini of Marrakech. Laat je inspireren door de dingen die jij mooi vindt en maak van jouw tuin een plek waar je je fijn voelt. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.