Meer dan een barbecue

De zomer is er en dat betekent dat we weer kunnen genieten van warm weer, van tuinfeestjes en van gezellig samenzijn met vrienden. De beste manier om te genieten van een zwoele avond is met een barbecue. 

Wat is het heerlijk om weer te kunnen genieten van de zon. Het warme weer lokt iedereen naar buiten. Winterjassen verdwijnen in de kast en mensen lopen buiten rond in een zomers t-shirt. De avonden duren lekker lang en het is tijd om de barbecue vanonder het stof te halen. 

bbq party

Een feestje met vrienden

Niets zo leuk als een feestje met vrienden. Samen lachen en lekker lang tafelen, iets drinken en gewoonweg genieten van elkaars gezelschap. Maar, hoe gezellig zo’n avond ook is, na een tijd gaan de braadworsten en groenteburgers best vervelen. 

Nochtans kan je best creatief zijn met een barbecue. Het hoeven niet alleen maar hamburgers en kippenbilletjes te zijn. Het is maar een kwestie van jouw favoriete  gerechten aan te passen aan een houtskoolvuur. En vergeet natuurlijk ook niet om wat leuke decoratie toe te voegen om de avond gezellig en sfeervol te maken zoals tuinplantjes in een mooie bloempot of buitenlampjes.

Verfijnd genieten met de barbecue

Eigenlijk kan je best veel klaarmaken op de barbecue. Al wat je nodig hebt, is creatief denkwerk. Veel van de gerechten die je in je keuken klaarmaakt, kan je ook op de barbecue klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan spiesjes van scampi met lookboter. Die bak je doorgaans in de pan, maar die kunnen evengoed op de barbecue. 

Of wat dacht je van vis in papillot? Of van geroosterde groenten met verse kruiden? En heb je al eens geprobeerd champignons te vullen met lookboter of kruidenkaas? Deze gerechten kan je prima op de barbecue klaarmaken. De rook van het vuur geeft ze zelfs een subtiele gerookte smaak, waardoor deze gerechten alleen maar beter worden. 

Zelfs desserts kan je eenvoudig klaarmaken op de barbecue. Denk aan een heerlijke warme brie met look en tijm of gegrilde ananas met een bolletje vanille roomijs. 

Urenlang genieten

De kunst van een sfeervolle en elegante barbecue zit ‘m in het bakken van jouw gerechten. Je hoeft niet alles tegelijk op het vuur te gooien. Integendeel. Door de gerechten één voor één klaar te maken en te serveren creëer je een stroom van smakelijke hapjes die in een rustig tempo op je bord verschijnen. 

Net zoals wanneer je een diner serveert wanneer je in je keuken kookt, is bij een barbecue de presentatie belangrijk. Kies je voor een hoop gebakken vlees op een stapel of voor een fijn spiesje met geroosterde groente en feta? 

Moeilijk is het niet. Al wat je nodig hebt, is wat creativiteit. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.