Maak je tuin winterklaar met deze 3 tips

De herfst is een uitstekende periode om je tuin winterklaar te maken. Dat biedt overigens meerdere voordelen. Door je tuin winterklaar te maken, heb je er in het voorjaar profijt van. Bovendien biedt de voorbereiding van je tuin op de winter ook nog extra mogelijkheden. Het is namelijk helemaal niet gezegd dat je afscheid moet nemen van je tuin tot de lente. Ook in deze tijd en in de winter zijn er mogelijkheden om van je tuin te genieten.

Plaats een tuinhaard

Geniet je optimaal van het buitenzijn in je tuin dan blijf je dat ook gewoon in de herfst en in de winter doen. Bijvoorbeeld door een tuinhaard te plaatsen om het lekker warm te maken rond je terras. Is dat toch net wat te fris dan kan je een plaid kopen bij Smulderstextiel. Bijvoorbeeld een plaid van fleece die heerlijk zacht is en je van extra warmte voorziet als je rond de tuinhaard buiten in je tuin zit.

tuin haard

Ga aan de slag met borders

Heb je een border in je tuin dan krijg je in deze tijd doorgaans te maken uitgebloeide bloemen en afgestorven planten. Knip de uitgebloeide bloemen af en als de stengel is afgestorven, verwijder je deze ook, maar laat de rest dan wel op zijn plek. De overgebleven bladeren voorzien in bescherming als het gaat vriezen. Eenjarige planten verwijder je uiteraard. Blijft er weinig over? Om toch van je tuin te genieten in de winter is het mogelijk om nieuwe wintervaste groenblijvende planten te plaatsen. Maak ook alvast van de gelegenheid gebruik om bloembollen te planten die in het voorjaar opkomen.

Laatste keer grasmaaien

Heb je een gazon dan is de tijd gekomen om het gras voor de laatste keer te maaien. Laat het gras wat langer dan je in de zomer gewend ben. Het gras groeit in deze periode namelijk veel minder snel. Vergeet ook niet de randjes nog even bij te knippen en eventueel wortelonkruid uit te steken. Verwijder het gemaaide gras en bladeren die je tegenkomt op het gazon. Het verwijderen van bladeren op je gazon is belangrijk. Daarmee voorkom je namelijk dat het gras een gele kleur krijgt omdat er geen zonlicht meer bijkomt. Het is voor de winter zolang het niet vriest mogelijk om takken van bomen en struiken te snoeien. Doe dat pas als de bladeren van de boom zijn, want dan is het een stuk gemakkelijker. Je ziet dan beter waar je snoeit.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.