Kerstboom versieren in 2021

Elke feestdagen is het weer heerlijk om met de hele familie de kerstboom op te tuigen. Geef jouw kerstboom een prachtige versiering in de mooiste kleuren, met allerlei slingers, kerstballen en andere kerstboomversiering. Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw kerstboom van 2021? Die vind je hier vast en zeker! Lees hier allerlei handige tips en tricks over het opzetten van jouw kerstboom, het versieren van jouw kerstboom, mooie verlichting zoals lichtsnoeren en nog veel meer!

Wanneer zet je een kerstboom op?

Veel tuincentra beginnen al erg vroeg in het jaar met het aanbieden van kerstbomen en kerstboomversiering. Sommige tuincentra beginnen zelfs al in september! Het voordeel van zo vroeg een kerstboom in huis halen is natuurlijk dat je veel keus hebt en vaak voor goede prijzen mooie exemplaren kan kopen. De meeste mensen beginnen met het versieren van hun huis voor de kerstdagen halverwege november.

Je kunt kiezen uit verschillende formaten kerstbomen. Er bestaan hele kleine kerstbomen die gemakkelijk op de vensterbank passen, maar ook zeer grote kerstbomen die veel ruimte in beslag nemen. Kies voor jou het juiste formaat. Wil je graag een kerstboom om te versieren, maar heb je geen zin in aarde, losse naalden en andere rommel? Overweeg dan een kunstkerstboom te kopen.

Waarom versieren we eigenlijk een kerstboom?

Het versieren van de kerstboom lijkt in eerste instantie niet zoveel te maken te hebben met de geboorte van Jezus waar het feest eigenlijk voor is bedoeld. Dit komt echter doordat onze manier van Kerstmis vieren allerlei overblijfselen van veel verschillende culturen bevat. De Germanen zagen de altijd groenblijvende dennenbomen als een teken van hoop en leven in de koude winterdagen, vandaar dat deze aanbeden en vereerd werd door middel van allerlei soorten kerstversiering.

Er wordt gezegd dat de versierde kerstboom voor het eerst opdook in de legende van Sint Bonifatius, die de taak op zich had genomen het Christendom te verspreiden onder de Germanen. Ook schijnt dat de eerste versierde kerstbomen vooral als versiering en decor bij toneelstukken dienden. Het Christendom zien we bij de kerstboom desondanks terug, bijvoorbeeld in de stervormige pieken die de ster uit het verhaal van de drie koningen symboliseren. Ook zie je vaak engel-gerelateerde versieringen in kerstbomen, evenals het gebruikelijke kerststalletje aan de voet ervan. Tegenwoordig heeft het versieren van de kerstboom niet echt meer een religieuze betekenis en doen we het vooral omdat het leuk is.

Tips voor het versieren van de kerstboom

Het versieren van de kerstboom is natuurlijk heel erg leuk, maar soms is het moeilijk om een goed begin te maken en overzicht te houden over het hele proces. Daarbij helpen wij een handje. Hier heb je handige tips en tricks die jou verzekeren van een perfect versierde kerstboom deze feestdagen!

  1. Kies van tevoren een kleurenpalet uit. Kerstversiering bestaat tegenwoordig, naast de gebruikelijke rood-, groen- en goudtinten, in alle soorten en maten en niet alles staat mooi bij elkaar. Kies daarom een paar kleuren uit die elkaar goed aanvullen en koop alleen maar kerstversiering in die kleuren.
  2. Voor het aanbrengen van de verschillende soorten kerstversiering in jouw kerstboom bestaat een juiste volgorde: Begin altijd met de lichtjes, hang daarna de slingers erin en vul de boom hierna met kerstballen. Tot slot maak je de boom af met een bijpassende piek. Eindig zeker niet met de slingers en de lichtjes, aangezien het erg lastig is deze nog mooi in de boom te hangen met al die kerstballen erin.
  3. Mis je mooie kerstversiering? Doe het zelf! Dennenappels, boomschors en andere natuurlijke materialen passen fantastisch in een kerstboom. Snij bijvoorbeeld mooie figuurtjes uit de boomschors met een figuurzaag, of plak eikeldopjes op een oude kerstbal. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zorg dat je van tevoren een goede set aan handgereedschap klaar hebt liggen voor dit project. Dat zal zeker van pas komen!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.