Je veranda winterproof inrichten doe je zo

Een veranda is een heerlijke plek om te genieten en te relaxen. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter kun je gebruik maken van je veranda. Met een aantal kleine aanpassingen en toevoegingen kun je een veranda helemaal winterproof maken. We geven een aantal tips zodat jullie binnen de kortste keren jullie verandas helemaal klaar hebben voor de winter. Bij Tuinmaximaal vind je alles wat je nodig hebt. 

Openhaard

In de winter is het een stuk kouder dan in de zomer, dat weten we allemaal. Daar moet je dan ook rekening mee houden als je de veranda winterproof gaat maken. Plaats bijvoorbeeld een mooie en grote open haard in je veranda. Dit zorgt er niet alleen voor dat de veranda een stuk warmer is maar het is ook een leuke toevoeging om je veranda iets gezelliger te maken. Ook is het mogelijk om een verwarmingstafel aan te schaffen, deze wordt verwarmd op gas en is een erg mooie aanvulling op het interieur van de veranda. 

Veranda haard

Aankleding van de veranda

Of het nou zomer of winter is, de juiste aankleding is wat je veranda tot een mooie plek maakt. Het enige verschil is dat je in de winter vaak voor een andere aankleding kiest. Leg bijvoorbeeld een aantal kleden neer om jezelf lekker warm te houden. Koop ook een aantal leuke accessoires zoals mooie kussens en maak veel gebruik van hout voor een warme en gezellige plek. Daarnaast kun je de veranda met feestdagen ook extra versieren voor de feestelijke sfeer.

Verlichting

In de zomer kun je tot in de late avonduurtjes genieten van de zon. Het wordt dan ook niet zo vroeg donker. In de winter is dit anders, als we midden in de winter zitten is het al om 6 uur donker. Voor wat extra sfeer is het dan ook leuk om een aantal lampen op te hangen in de veranda. Ook kaarsjes doen wonderen. 

Verandazeil 

Veel mensen hebben een open veranda. Het kan dan in de winter nog best eens koud worden. Wanneer je in de winter liever een afgesloten plek maakt van je veranda kun je verandazeilen ophangen. Deze sluiten je veranda af van de buitenlucht en maken een warme en sfeervolle plek van je veranda. Je kunt er ook voor kiezen om glazen deuren te laten plaatsen. Dit is een stukje duurder dan een verandazeil maar ziet er vaak wel iets mooier uit.

Een veranda winterproof maken is dus zo gedaan. Je kunt er een heerlijke en sfeervolle plek van maken. Wees vooral creatief en maak er je eigen plekje van. Een goed ingerichte veranda kan een goede toevoeging zijn voor je huis tijdens de koude winterdagen. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.