Insecten in je tuin bestrijden met aaltjes

Vind je het ook zo lekker om veel tijd in je tuin door te brengen? Dan ben je zeker niet de enige. Vrij veel mensen vinden dit lekker en aangenaam. Zeker tijdens de coronapandemie hebben veel mensen opgemerkt dat dit toch wel heel fijn is. Nu de coronapandemie (ver) achter ons ligt, zijn mensen eraan gewend om veel tijd in hun tuin door te brengen.

Geldt dat ook voor jou? En vind je het ook leuk om veel tijd te besteden aan het verzorgen van het groen in je tuin? Dan zijn insecten ongetwijfeld een doorn in je oog. Insecten zijn op zich prachtige beestjes om te zien, maar richten soms flinke schade aan je tuin aan. Dit doen ze bijvoorbeeld aan het gazon of aan de plantjes.

Merk je nu op dat er nogal veel insecten in je tuin aanwezig zijn? Dan heb je met een insectenplaag te maken. Een insectenplaag is lastig te bestrijden, omdat de insecten in een dusdanig grote hoeveelheid in je tuin aanwezig zijn. Gelukkig ligt de oplossing voorhanden; aaltjes kopen. Nadat je aaltjes gekocht hebt, kun je deze op een makkelijke manier in je tuin verspreiden. Deze aaltjes bestrijden de insecten vervolgens snel en efficiënt.

Insectenplaag

Wat zijn aaltjes precies?

Aaltjes zijn hele kleine beestjes. Deze beestjes hebben het lichaam van een worm en zijn in veel gevallen niet eens met het blote oog zichtbaar. De aaltjes leven bovendien in de bodem in de tuin, waardoor je deze beestjes in principe nooit ziet.

Als je last van een insectenplaag hebt, zijn dit echter binnen mum van tijd je grootste vrienden. Dat komt voornamelijk door de snelle werking van aaltjes.

Hoe werken aaltjes?

Wil je bijvoorbeeld slakken bestrijden in je tuin? Of wil je engerlingen bestrijden in je tuin? Dit zijn twee voorbeelden van insecten waarvoor je aaltjes in kunt zetten. De aaltjes zorgen voor een snelle doding van een grote hoeveelheid slakken of engerlingen.

Hoe dat komt? Dat is te danken aan de sublieme werking van de aaltjes:

  • Aaltjes zijn in staat om zich in het lichaam van de vijand te nestelen. Bij een slak doen ze dit bijvoorbeeld door op de rug van de slak te klimmen. Eenmaal daar aangekomen zijn ze in staat om het lichaam binnen te dringen. Vanuit de binnenkant van het lichaam zorgen de aaltjes vervolgens voor het genadeschot.
  • Aaltjes vermenigvuldigen zich snel. Bijkomend voordeel is dat de aaltjes zich onwijs snel vermenigvuldigen. Doordat deze vermenigvuldig zó snel gaat, zijn de vijanden altijd een stap te laat. Dit betekent dat je met aaltjes allerlei insecten in je tuin efficiënt bestrijdt.

Bladluis bestrijden

Tussen welke aaltjes kun je kiezen?

Heb je op dit moment last van een tuinplaag? Dan zou je allereerst moeten bepalen om wat voor insecten dit precies gaat. Als je dat weet, kun je op zoek gaan naar geschikte aaltjes. Enkele insecten waar je aaltjes tegen kunt gebruiken, vind je in dit rijtje:

  • Rouwvliegjes. Rouwvliegjes bestrijden doe je met aaltjes. De aaltjes trekken het lichaam van de rouwvliegjes in, waarna deze zich snel over moeten geven.
  • Taxus kevers. Wil je taxus kevers in je tuin bestrijden? Ook daarvoor kun je voor speciale aaltjes kiezen.
  • Mieren. Heb je de wens om nieren te bestrijden in je tuin? Dan is alleen de aanwezigheid van aaltjes in je tuin al voldoende. Zodra de mieren deze kleine wormpjes opmerken, zijn ze direct weg.
  • Slakken. Zoals hierboven al aangegeven, kun je ook slakken bestrijden met aaltjes.
  • Engerlingen. Dat wat voor slakken geldt, geldt ook voor engerlingen. Met de juiste aaltjes tegen engerlingen neem je snel afscheid van deze vervelende insectjes.

Wat zijn de voordelen van aaltjes?

Is het aan te raden om aaltjes tegen een insectenplaag in te zetten? Ja, zonder enige twijfel. Je geniet namelijk van meerdere voordelen met deze kleine wormpjes.

Het eerste voordeel is dat aaltjes een 100% natuurlijk middel zijn. Ze vormen de natuurlijke vijand van bovenstaande aaltjes en winnen de strijd hoe dan ook. Dit doen ze bovendien zonder verdere schade aan te richten. Bij bijvoorbeeld chemische middelen is dat een ander verhaal. De chemische middelen richten schade aan planten, bodem, mens en dier aan.

Het tweede voordeel is de snelle werking. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, werken de aaltjes razendsnel. Binnen 2 á 3 dagen ben je al af van de plaag in je tuin.

Ten derde heb je weinig omkijken naar de aaltjes. Nadat je de aaltjes verspreid hebt, hoef je alleen maar af te wachten. Deze kleine wormpjes nemen al het werk voor je uit handen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.