Groene aanslag verwijderen

Een groene gloed over het terras die maar niet weggaat, wat je ook probeert. Vrijwel iedereen is groene aanslag in de tuin liever kwijt dan rijk, maar het is nog best lastig om dit te realiseren. Wij van Goodgardn weten precies welke methode het beste is om de groene aanslag te verwijderen: azijn! In dit artikel vind je naast een stappenplan nog veel extra informatie om ervoor te zorgen dat die vervelende groene aanslag niet meer terugkomt. 

Groene aanslag: waar komt het vandaan?

De dagen worden korter en donkerder en het mos en de algen in de tuin krijgen een betere kans om te groeien doordat er veel regen valt. Mos en algen houden dit regenwater vast, waardoor de groene aanslag alleen maar erger wordt in tuin. Groene aanslag vind je vooral op tegels en het terras is dan ook vaak slachtoffer. Naast het terras kunnen ook jouw tuinmeubelen of zelfs de schutting worden aangetast. Dit is geen prettig zicht en zorgt ervoor dat je tuin er erg onverzorgd uitziet. Wij zorgen ervoor dat je deze aanslag op de makkelijkste manier kan verwijderen: met natuurazijn!

Groene aanslag verwijderen met azijn

Zoals je misschien wel weet, zijn er twee verschillende soorten azijn: schoonmaakazijn en natuurazijn. Welke van deze twee soorten is het beste geschikt om groene aanslag te verwijderen in de tuin? Dat is natuurazijn (koop natuurazijn hier). Schoonmaakazijn gebruiken om groene aanslag te verwijderen kan, maar is zeker niet het beste idee. Schoonmaakazijn is namelijk een product wat niet natuurlijk is geproduceerd en veel schade in je tuin kan aanbrengen. Schoonmaakazijn tegen groene aanslag is geen goed idee en zal verschillende planten en dieren beschadigen en je tuin wordt niet snel meer als voor het gebruik van de schoonmaakazijn. 

Algen verwijderen en mos bestrijden met azijn

Natuurazijn is een prima oplossing om groene aanslag te verwijderen in de tuin. Azijn is een goedkoop middel wat op veel verschillende plekken makkelijk te verkrijgen is. Dit maakt het voor iedereen aantrekkelijk, ook voor mensen met een minder grote portemonnee. Er zijn wellicht wat nadelen, die wij ook voor je op een rijtje zetten zodat je een goed overwogen keuze kunt maken. Zo komt er bij het gebruik van azijn tegen groene aanslag een bepaalde geur vrij. Niet iedereen vindt dit even lekker, maar deze geur is vaak binnen een paar dagen verdwenen. Is er kalk in jouw tegels met groene aanslag verwerkt? Dan kun je geen azijn gebruiken tegen groene aanslag. De azijn zal dan teveel jouw tegels aantasten. Naast deze twee nadelen, biedt azijn erg veel voordelen. Je zult zelf de keuze moeten gaan maken of azijn voor jou geschikt is. 

groene-aanslag-verwijderen

Stappenplan: groene aanslag tegels verwijderen

Benodigdheden:

  • Azijn
  • Water
  • Spuitbus
  • Bezem
  1. Voordat je begint met het terras schoonmaken met azijn, zul je de azijn met water moeten mengen in een spuitbus. Vul de helft met azijn en vul dit aan met water. 
  2. Veeg je gehele terras schoon zodat er geen bladeren meer liggen.
  3. Begin met sproeien van de tegels en laat dit goed intrekken. Doe dit bij voorkeur op een zonnige dag.
  4. Nadat de groene aanslag lichtelijk geel is geworden (meestal na 1 of 2 dagen) kun je beginnen met schrobben. 

Tip: Is jouw terras erg groot en duurt het te lang om met een spuitbus aan de slag te gaan? Vul dan een emmer met 1 liter water en 1 liter azijn.

Is het je gelukt om de groene aanslag te verwijderen? Laat het ons weten als je nog extra tips hebt om met onze lezers te delen! Wij hopen dat je weer het hele jaar kunt genieten van het terras, zonder al die lelijke groene aanslag. 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.