Groen studentenhuis

Of je net uit huis bent gegaan of al langer op jezelf woont als student, het is nooit te laat om te denken aan een studenten kamerplant. De meeste studentenkamers zijn klein, maar nooit te klein om leuk aan te kleden! Een kamerplant hoeft namelijk niet groot of duur te zijn. Als student heb je het meestal niet zo breed, maar daarom zijn er genoeg goedkopere mogelijkheden.

 

Makkelijk te verzorgen kamerplanten

Tijdens de drukte van het studentenleven waarin je ook werkt en een sociaal leven op de been probeert te houden kan het zorgen voor een plant wel eens vergeten worden. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan is het handig om te kijken naar planten die makkelijk te verzorgen zijn. Als een plant bijvoorbeeld weinig water nodig heeft maakt het niet uit als je spontaan een paar nachten weggaat. De meest voor de hand liggende opties voor kamerplanten in studentenhuizen zijn vaak vetplantjes. Het risico dat je de planten verdrinkt is nog groter dan dat je ze laat uitdrogen. Ze staan leuk en je hebt er weinig werk van.

 

Kleine maar fijne kamerplanten voor in een studentenhuis

Om een kamer groene touch te geven is weinig nodig. Mocht je er nu echt niet uitkomen welke kamerplant goed bij jou past, dan hebben we hieronder een aantal voorbeelden: 

  • Olifantenpoot
  • Chinese waaierpalm
  • Bonsai boom
  • Aglaonema

Doe eens onderzoek naar deze planten, elk komen ze uit een andere plantenfamilie en kunnen ze je doorverwijzen naar eventuele planten die goed bij jou passen.

 

Ruimte besparen

Zeker wanneer je in een huishouden woont waar niet al te veel ruimte is voor planten, is het handig om een beetje te gaan passen en meten. Kleine studenten kamerplanten hebben niet veel ruimte nodig en zou je eventueel al in een open kast kwijt kunnen. Een ander leuk idee om ruimte te besparen is het ophangen van de planten. In veel studentenwoningen is het ook niet toegestaan in de muren te boren, zodat je planken op kunt hangen. Met een simpele spijker of haak in het plafond en een kleine plant kun je zelfs dan je kamer opvrolijken.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.