Een zonnescherm voor elk seizoen

Je zou waarschijnlijk als eerste denken dat een zonnescherm ideaal is voor de zomer, maar het heeft nog veel meer voordelen voor andere seizoenen. Benieuwd waarom een zonnescherm een goede toevoeging is? Lees dan snel verder.

1. Heerlijk plekje in de tuin

Het doel van een zonnescherm dat de meeste wel kennen is natuurlijk dat het helpt om schaduw te creëren. Maak een heerlijk plekje in de tuin waar jij kunt zitten en relaxen onder het zonnescherm en je bent beschermd tegen de hitte en uv-straling in de warme maanden. Op deze manier hoef je ook geen parasol meer aan te schaffen voor in de tuin. Daarnaast helpt het ook om het lekker koel te houden in huis.

2.Winters geheim

Wat niet zo veel mensen weten is dat een zonnescherm ook heel handig is in de herfst en winter. Het kan namelijk helpen bij de regulatie van zonnewarmte. In de winter kan de zon namelijk nog steeds erg fel zijn. Je kunt dan het zonnescherm afstellen, zodat er nog steeds warmte kan worden doorgevoerd, maar precies genoeg, zodat het huis kan worden verwarmd. Hierdoor wordt passieve zonne-energie gebruikt om het huis warm te maken. Daarnaast beschermt het ook de meubels in je interieur. Vaak verkleuren meubels al snel als deze in contact komen met fel zonlicht. Hierdoor is een zonnescherm ideaal ook in de winter!

3. Zelf samenstellen

Iedereen heeft natuurlijk andere wensen als het aankomt op stijl en smaak. Daarom kun je zelfs je eigen zonnescherm samenstellen. Kijk naar de juiste kleur, materiaal en afmeting. Tip: kijk goed naar wat jouw interieurstijl is. Heb jij een modern interieur? Dan staat een minimalistisch ontwerp mooi in de kleur crème wit. Heb jij een warm en stoer interieur? Kies dan voor een kleur, zoals antraciet. Vergeet niet om te kiezen hoe jij het liefste je zonnescherm wil bedienen en of je een windsensor wil of niet. Er zijn genoeg keuzes, dus kijk goed wat er bij jou past.

4. Montage

Voor het monteren van een zonnescherm hoeft geen professional aan te pas te komen. Dit kan iedere doe-het-zelver gewoon zelf. Dit scheelt veel tijd en geld. Ideaal, bij Zonwering Fabriek hebben zij op de website een hele pagina met video’s hoe jij het beste de zonwering kunt monteren. Heel handig, omdat je op die manier stap voor stap uitgelegd krijgt hoe je dit het beste kunt doen. Het zelf monteren van een zonnescherm kost zo’n 2 tot 3 uur.

Niet alleen in de zomer, maar dus ook in de winter is een zonnescherm een must. Succes met het uitzoeken van jouw scherm.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.