Deze essentials heb je echt nodig in jouw wintertuin

De winter staat al te trappelen om van start te gaan en dat betekent dat jij je tuin direct winterklaar moet gaan maken. Er zijn een aantal klusjes die je het beste nu kunt doen, voordat het vriest en je te laat bent. Je planten heb je waarschijnlijk met moeite een plekje gegeven en met veel geduld ze laten groeien en bloeien. Dit wil je natuurlijk niet met een koude periode allemaal weer weggooien. Dus, handen uit de mouwen en aan de slag!

Goede verlichting

Verlichting is vrij belangrijk in de tuin, zeker nu het in de avond al snel donker is. Bij Lampdirect kun je allerlei lampen vinden die uitstekend in de tuin geplaatst kunnen worden en welke je van binnenuit kunt bedienen. Zo hoef je niet het koude winterweer te doorstaan om de verlichting aan te zetten. Kies voor ledlampen die duurzaam zijn en weinig energie verbruiken, zodat het niet direct een aanslag is op je energierekening.

Beschermhoezen voor je planten

Niet elke plant of boom in jouw tuin is misschien winterhard. Dat betekent dat hij de koude periode met temperaturen onder het vriespunt waarschijnlijk niet zal overleven. Het is belangrijk om nu even na te gaan welke planten of bomen in pot wat speciale aandacht verdienen. Je kunt deze bijvoorbeeld in een schuur of garage zetten, waar het kouder is dan in huis maar niet onder het vriespunt zal komen. De planten in huis zetten is een te grote omslag. Ook kun je de planten of bomen buiten laten staan, maar ze bij koude temperaturen inwikkelen in beschermhoezen. Zo overleven ze de koude periode en kun je er volgend jaar nog van genieten.

Laatste keer snoeien

Je planten in de winter snoeien is een ontzettend slecht idee. De ‘open’ takken kunnen namelijk bevriezen en afsterven, wat je natuurlijk absoluut wilt voorkomen. In de herfst kun je echter wel nog even met de snoeischaar aan de slag. Snoei de struiken, bomen en de haag een laatste keer strak voor de winter. Doe dit dus vooral als er nog geen vorst is geweest en die voorlopig nog even wegblijft. Zo hebben je planten tijd om te herstellen van de snoeibeurt en zich klaar te maken voor de winterslaap.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.