Creëer in 5 stappen je perfecte tuinhuisje

Niets is zo fijn als genieten in eigen tuin, van de frisse lucht, de mooie bomen en bloemen en het lieflijke gezang van de vogeltjes. Het liefst zouden wij het hele jaar door buiten zitten, maar met ons wisselende klimaat is dit helaas niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er manieren om toch het meeste uit je tuin te halen, namelijk met jouw eigen tuinhuisje. Een tuinhuisje is heel simpel gezegd een klein gebouwtje in jouw tuin. Normaal gesproken worden tuinhuisjes gebruikt als opslagruimte om de fietsen en tuinmeubelen droog te houden, maar je kunt zoveel meer met een tuinhuis!  

Een tuinhuis, voor ieder wat wils 

Een tuinhuis komt voor in alle soorten en maten, en tegenwoordig kun je gemakkelijk standaard of een op maat gemaakt tuinhuis online bestellen. En dat niet alleen, je bestelt eenvoudig alles voor in je tuin bij Van Kooten Tuin en Buitenleven, van tuinhuisjes, meubelen, schuttingen en kunstgras. Met een tuinhuis creëer je een extra leefruimte, waar je bijvoorbeeld je hobby's kunt beoefenen, of heerlijk in alle rust vanuit huis kunt werken of waar de kinderen urenlang in jouw veilige tuin kunnen buitenspelen.  

Het tuinhuis stappenplan 

De mogelijkheden van een tuinhuis zijn eindeloos en als je hebt besloten om een tuinhuis aan te schaffen is het belangrijk om eerst goed na te denken over waar je jouw tuinhuis voor wilt gebruiken. We hebben een paar belangrijke stappen voor je op een rijtje gezet voordat je jouw droomtuinhuis aanschaft. 

Stap 1: Het doel 

Wil je jouw tuinhuis als studeerkamer gebruiken, of als extra ruimte om gasten te ontvangen? Of is het juist een hobbykamer voor jou of de kinderen? Als het doel van jouw tuinhuis duidelijk is, kun je gemakkelijker een passend huisje aanschaffen. 

Stap 2: De locatie en afmetingen 

Een tuinhuis, hoe groot of klein ook, neemt altijd extra ruimte in beslag. Het is daarom erg belangrijk om goed na te denken over waar je jouw tuinhuis wilt plaatsen. Denk hierbij aan de windrichting, de bodemgesteldheid, schaduw door bomen en andere planten en hoe ver weg je het huisje van de achterdeur van je huis wilt.  

Stap 3: Jouw budget 

Je kunt het zo gek maken als je wilt met een tuinhuis, maar voordat je jezelf in moeilijkheden brengt met een te duur tuinhuis is het belangrijk om van tevoren een budget op te stellen. Hou hierbij rekening met het materiaal van jouw droomtuinhuis, eventuele vergunningen die nodig zijn, jouw ideale dakvorm en de fundering. Wil je van jouw tuinhuis een gastenverblijf of study maken, let dan ook op de isolatie, waterverbinding, elektriciteit en zelfs wifi verbinding die nodig kunnen zijn voor jouw tuinhuis. Zet al deze kosten op een rij en maak dan een weloverwogen beslissing. 

Stap 4: Zelf doen of kies voor een montageteam 

Bij Van Kooten Tuin en Buitenleven kun je kiezen uit vele tuinhuisjes die je gemakkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Maar niet iedereen is even handig hier in of heeft de extra tijd hiervoor, daarnaast is niet elk tuinhuisje even gemakkelijk om in elkaar te zetten. Je kunt daarom kiezen voor een montage team dat het tuinhuisje en alle bijbehorende materialen komt brengen en het daarna voor jou in elkaar zet, wel zo gemakkelijk. Ga jij liever voor een uitdaging en heb je de tijd en vaardigheden, doe het dan zelf en geniet van je nieuwe project! 

Stap 5: Interieur 

De laatste stap is uiteraard het interieur van jouw tuinhuis. Voor welke doeleinden je het tuinhuis ook wilt gebruiken, zorg voor de juiste stoelen of bankjes, tafeltjes, kussens en dekentjes die bij jouw interieurstijl passen. Zorg voor goede verlichting, misschien zelfs een radiootje voor achtergrondmuziek en inspirerende foto's en schilderijtjes zodat jouw tuinhuis een weerspiegeling van jou is.  

Met een tuinhuis kun je alle kanten op en met jouw gepersonaliseerde tuinhuis dat helemaal bij jouw wensen en ambities past, kun je het hele jaar door in eigen tuin genieten.  

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.