Voor elke interieurstijl een makkelijke kamerplant!

De urban jungle is niet meer weg te denken in een hedendaags interieur en dit is niet zonder reden. Groen is goed voor je, zowel binnenshuis als buitenshuis, er is namelijk niets zo verfrissend en ontspannend als een heerlijke boswandeling of heerlijk genieten in de schaduw van tropische palmen op een strand. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij dit frisse, ontspannen gevoel ook binnenshuis creëert zonder al te veel moeite? Het is makkelijker dan je denkt! Met een paar mooie kamerplanten creëer jij in een handomdraai je eigen groene oase in huis. 

Welke plant past het beste bij jou?

Fris groen is een aanwinst voor elke interieurstijl en dat is maar goed ook, want kamerplanten hebben ontzettend veel voordelen voor je humeur en gezondheid. Kamerplanten zetten namelijk slechte stofdeeltjes in de lucht om tot pure lucht door hun luchtzuiverende kwaliteiten en verbeteren daarbij ook nog eens de luchtvochtigheid binnenshuis. En dat niet alleen, uit onderzoek is gebleken dat de frisse groene bladeren een positief effect kunnen hebben op je nachtrust, concentratie en productiviteit, precies wat je nodig hebt om elke ochtend vol goede moed aan een drukke dag te beginnen. Maar zo’n drukke dag laat vaak weinig tijd over om voor al je kamerplanten te zorgen, dat begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk je favoriete planten bestellen en laten bezorgen bij de online plantenwinkel PLNTS, al een zorg minder. Maar welke planten passen nu het beste bij jouw interieurstijl? Wij hebben een paar makkelijke kamerplanten voor elke stijl op een rijtje gezet:

  • De industriële look:

Deze stoere interieurstijl herken je aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, leer en metaal, vaak hand in hand met de kleuren grijs, zwart, wit en een tintje groen en blauw. Hartstikke modern, en hier horen natuurlijk bijpassende stoere kamerplanten bij. Denk bijvoorbeeld aan Sansevieria Fernwood Mikado, met haar slanke spitse bladeren die recht omhoog groeien. De Sansevieria familie staat bekend om haar hoge luchtzuiverende kwaliteiten en haar eenvoudige verzorging. Ook hartstikke stoer is een echte cactus, in alle soorten en maten, als een echte eye-catcher in huis die maar weinig verzorging nodig heeft. 

  • De Scandinavische look:

Net zoals de industriële look kun je de Scandinavische interieurstijl herkennen aan haar natuurlijke materialen. Het grote verschil is dat in een Scandinavisch interieur de nadruk ligt op gezelligheid, natuurlijk licht en het liefst zoveel mogelijk witte tinten op zowel de muur als in de decoraties. Voor een echt Scandinavisch interieur zijn kamerplanten onmisbaar voor die natuurlijke touch, en als je veel ruimte in huis hebt ga dan voor een reusachtige Monstera, herkenbaar aan haar unieke gatenbladeren en makkelijke karakter. De Monstera is ideaal als opvuller voor een lege hoek of als statement piece in de living of welkomsthal. Daarnaast is deze plant ook ontzettend luchtzuiverend, een win-win situatie dus. 

  • De retro look:

Heerlijk vintage, met pastelgekleurde apparaten, fijne tapijtjes en kussens en unieke kleuren zoals rood, oranje, bruin en (oker)geel. Zo’n uplifting interieur vraagt om een selectie aan kamerplanten om de look helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Calathea, ofwel tropische pauwenplant, die je herkent aan haar kleurrijke bladeren. Er zijn wel meer dan 300 verschillende Calathea soorten bekend, met ieder zijn eigen unieke uiterlijk en kleuren, van licht- tot donkergroen, met rode, zilveren, roze en zelfs witte tinten en patronen. De Calathea is een echte eye-catcher, heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten en is ontzettend gemakkelijk in de verzorging. Ga voor een grote variant als statement piece, of een leuke selectie aan verschillende Calathea varianten voor in elke kamer van je huis voor een extra groen effect. 

Wat je interieurstijl ook is, voor elk huishouden zijn er makkelijke kamerplanten die jouw woonruimte in een handomdraai omtoveren tot een gezonde, rustgevende oase van groen. Ga voor een stoere look met een cactus of creëer je eigen urban jungle met een collectie aan Calathea’s en Monstera’s en vergeet niet om ook een paar leuke, makkelijke vetplantjes aan te schaffen om het helemaal af te maken. 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.