De slimme tuin; zo profiteer jij ervan!

Het slimme huis hebben we inmiddels massaal omarmd, maar wat veel mensen nog niet weten is dat dit niet meer beperkt blijft tot de woning. Ook buitenshuis kun jij tegenwoordig de slimheid van technologie omarmen. Er zijn namelijk voor in de tuin ook veel slimmigheden te bedenken. Welke dat zijn en hoe jij ze in je tuin implementeert? Lees snel verder. 

De basis 

Allereerst is het belangrijk dat je goed internet in je tuin hebt. Hier spelen verschillende aspecten een rol, natuurlijk de prijs maar ook de kwaliteit van het internet. Zo is glasvezel veel sterker dan andere soorten internet, maar ook de hoeveelheid wat je op één netwerk kan streamen kan verschillen. Het is goed hier rekening mee te houden en te kiezen voor het internet dat enerzijds voordelig is, maar anderzijds ook voldoende snelheid biedt om jouw tuin écht slim te laten zijn. Internet only van Odido is in veel gevallen een perfecte oplossing. Hiermee heb je overal snel en goed internet tegen een voordelig tarief. Genoeg data om echt slim mee te gaan doen.  

De verlichting 

Slimme buitenverlichting is sterk aan te raden. Niet alleen omdat het je tuin een compleet andere uitstraling geeft wanneer het donker wordt, ook omdat het de veiligheid sterk ten goede komt. Dieven houden namelijk totaal niet van verlichting, en al helemaal niet van slimme verlichting. Maar wat je mag verwachten van slimme verlichting? Denk aan verschillende kleuren maar ook verschillende sterktes naarmate de zon ondergaat. Zelfs je verlichting inschakelen op basis van spraak is mogelijk. Ook is de verlichting vanaf een afstandje aan te zetten wanneer je met vakantie bent, zodat dieven dus nooit in de gaten hebben of er wel of niet iemand thuis is.  

IP camera 

Ook een camera in je tuin plaatsen wordt steeds gangbaarder en is onderdeel van de slimme tuin. Zo kun jij exact in de gaten houden wat er in je tuin gebeurt, ook wanneer je niet thuis bent. Maar ook wanneer je wel thuis bent en gerommel buiten hoort kan het een extra gevoel van veiligheid geven wanneer je even kan checken wat daar gebeurt. Ook de verschillende apparaten onderling met elkaar verbinden is mogelijk. Zo kun je je smart camera aan je lampen koppelen zodra deze inschakelen op het moment dat de camera iets vaags traceert.  

Slimme maaimachine 

Vind jij een mooi gazon hebben erg leuk, maar het onderhoud ervan iets minder? Dan is het aan te raden eens te kijken of je niet een robotmaaier in je tuin kan gaan gebruiken. Deze kan voor jou het grasmaaien zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen. Dit kun je ook doen wanneer je niet thuis bent, dit doe je namelijk gewoon via een app op je mobiele telefoon. Hoe fijn is dat, na een vakantie thuiskomen inclusief een strak gemaaid gazon?  

Slimme bewatering 

We wonen in een land waar het vaak regent, maar waar het soms ook echt periodes lang droog kan zijn. Wanneer jij dan je best hebt gedaan voor een mooie tuin, kan het behoorlijk frustrerend zijn wanneer je tuin door te weinig regen en/of water uitdroogt. Het is dan ook aan te raden om slimme bewatering aan te brengen. Niet alleen fijn wanneer je thuis bent, maar helemaal wanneer je weg bent. Dan ben je niet meer afhankelijk van een behulpzame buurman wanneer jij op vakantie bent. 

Kortom, de slimme tuin is een slim idee. Je hoeft het niet in één keer te regelen. Pak het stap voor stap aan en je zult zien dat je er de komende jaren steeds iets slimmer in wordt! 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.